5/04/2008

Smaken av vår/ Taste of spring

IMG_3601.JPG

Eg sprang rundt på vestlandsmarkane og smakte på mykje rart då eg var lita, og noko av det fyrste som kom fram om våren var engkarse. Fyrst dei krøllete små knoppane som lova vår, også nokre soldagar seinare eit hav av lette, lilla blomar. Dei smakar litt bittert, men kan minne om ruccola.

Smaken av dei fyrste engkarse-knoppane er for meg smaken av vår. Gled var difor stor då eg oppdaga at hagen vår er full av sorten. Det er spanande med nytt hus og ny hage. Vi veit jo ikkje heilt kva som skjer der ute etter kvart som det vert varmare i veiret.

Planten er ei god C-vitaminkjelde, så det er berre å bruke den i salat.

I was raised on the west coast of Norway, wherecuckoo flower is one of the first signs of spring. I remember the taste of the first flower buds as the taste of spring, and was thrilled when I saw these flowers in our new garden. Nice source of C-vitamin and a great garnish to any spring salad.

Vår

2 kommentarer:

Hilde C. sa...

Så flotte bilder! Den blomsten minner meg om vår på vestlandet. Jeg tror ikke jeg har sett dem på østlandet. At de kunne spises ante jeg ikke :-)

Strikkelaura sa...

Jeg elsker blomster og endelig er våren her!
Her i Oslo er det over 20grader i dag (bare synd jeg må lese til eksamen)..Ha en fin dag!