4/08/2008

Det vert fleire skjerf/ More scarves

IMG_3491.JPG

Eg ventar ikkje så mykje av ei ny bok om skjerf. Eit skjerf er smalt og langt og kan varierast med garn og masker, men essensen er den same: smalt og langt. Likevel er "Knitting New Scarves" av Lynne Barr den boka eg har lært mest av det siste året.

Lynne Barr har leika seg med former, pinnar og garn og laga 27 nye skjerf. Til kvart skjerf følgjer ein introduksjon som fortel kva forfattaren har tenkt. Undrande og utan avgrensingar har ho brukt kjende og ukjende teknikka på heil nye måtar. Boka inneheld mange skjerf i tre dimensjonar. Berre sjå på dette og dette.

Denne boka har eg altså lese på senga (og andre stader) fleire gongar og oppdagar framleis nye ting og nye dimensjonar. Det er ikkje berre eg som likar denne boka. Grumperina har også ein strålande kritikk.

Skjerfet på framsida er Timeglas/ Hourglass. Dette er faktisk andre gongen eg strikkar det - fyrsteutgåva vart julegåve til ei kjær veninnne. Skjerfet har vore mykje i bruk, men rakk ikkje å bli dokumentert før det forsvann i papir og band. Eg har vore misunneleg sidan desember og har endeleg fått mitt eige. I timeglas-skjerfet har designaren nytta to ulike teknikkar for å gjere skjerfet likt på begge sider. Så enkelt og elegant at du ikkje forstår kvifor du ikkje har tenkt på det sjølv.

Garnet er Cashmerino Superchunky og Cashmerino Chunky frå Debbie Bliss. Veldig mjukt garn i merinoull, microfiber og kashmir, så det passa godt til skjerf.

Eg reknar med at det kjem fleire skjerf frå meg i 2008.

Ravelry

9 kommentarer:

Monai sa...

Dette var virkelig et flott og morsomt skjerf.

Guro sa...

Kjempefint skjerf! Og garnet hørtes også veldig fint ut :O)
Spennende med bøker som man lærer av.

Bobbelur sa...

Skjerfet ditt var så flott - og skjerfene på flickr så tøffe at jeg endte opp med å bruke penger på Canis...

At jeg kjøpte mer enn bare en bok skal ikke du få skylden for, og at jeg er lett å lede ut i fristelse er vel min egen feil.

Takk for inspirasjon i alle fall - gleder meg til å bla i boka!

Merete sa...

Takk for bokanbefaling! det er mange hobbybøker med flotte forsider, og jeg har gått i fella flere ganger med at forsideprosjektet var eneste interessante i hele boka. Fint å høre en erfaring fra andre enn forlaget.

Trinemor sa...

Så artig skjerf! Morsomt med slike bøker hvor en finner ny inspirasjon og litt andre mønster.

Pene Lene sa...

Knallfint dette også. Boka høres veldig spennende ut!

Torunn Skjärstad Moen sa...

Det var et artig skjerf i flotte farger. Ha en god dag, med hilsen fra asterix.

Anonym sa...

Så utruleg stilige skjerf! Har litt strikke-skjerf-allergi. Mest på grunn av lengda, trur eg.. ;)

Emmeline sa...

Halloen du din lurkar og sjalelsker...jeg har faktisk kost meg her på bloggen din og skjønner at du er en strikkeentusiast på din hals ( med stilig sjal i artig fasong i tillegg)

Jeg er på kveldens lille takkerunde. Har jo bestemt meg for å besøke alle som la igjen en hilsen på ettårsinnlegget mitt, og det er faktisk utrolig koselig. Massevis av fine og inspirerende blogger å besøke og din er en av dem. Må jo bare få takke for varme ord og koselig hilsen fra deg. Håper du får en fin søndagskveld og en kjekk uke:)