10/20/2010

Kule julekuler

Julekule nr 1

Eller i alle fall trendy. Det er ikkje berre eg som strikkr julekuler for tida. Den ny julekuleboka frå Arne og Carlos har inspirert fleire, og det er ikkje så rart. Det nærmar seg jul, og desse kulene passar fint som både pynt og smågåver.

Ideen er enkel nok ei grunnoppskrift og 55 variantar inspirert av tradisjonelle strikkemønster. Det tok ikkje mange maskene før eg hadde spekulert ut nokre nye julekuler på eiga hand. Den neste trur eg vert stripete. Problemet for meg er nok ikkje idear, men tid til å få strikka alle.

Det kjem ikkje til å skje. Ikkje får eg lest alle bøkene som finnst og ikkje får eg strikka alt som finnst i hovudet mitt.

2 kommentarer:

Lykkelinn sa...

Åh, den boken ser herlig ut! Men er kulene vanskelige?? Jeg er litt inspirert, men har allerede en LANG julegavestrikkeliste... ;)

duBedåre sa...

Ja, de julekulene er jo superhotte i strikkeverden for tia, i alle fall strikkenorge! Jeg planlegger å legge opp mine første kuler neste helg, hos mamma, som har boka og som jeg har tenkt å kose meg sammen med med hvert sitt strikketøy. Gleder meg!

Om noen få år kommer vi til å si, når vi finner fram julepynten: "husker du det året alle strikka julekuler? Når kan det ha vært? jaja, vi får vel henge dem opp i år også!"

(o: