7/06/2012

Mønsteret på Kong Audbjørn-lua er klart


I morgon er det premiere på gatespelet om Kong Audbjørn av Fjordane i Eidsgata. Begge karane i familien skal vere med denne helga og i Episode 2 neste helg vert også Ingebjørg med. 

Eg held meg til lisensprodukta. Logoen til spelet er laga av Vegar Heimseter i Veir Media, og den flotte logoen berre ropte at eg skulle lage lue. Iver og Glahn har testa luene på skule og i barnehage. Desse har blitt gode favorittar og sit godt på hovudet. Forma på lua er inspirert av vikinghjelmen, og mønsteret på sidene peikar litt mot flammar.Mønsterert vert selt i pakkar med garn, og inntektene går til spelet, så desse er det mogeleg å få kjøpt i Eidsgata dei neste laurdagane og på Det gylne snitt elles. Garnet er Falk frå Dale, maskinvaskbart og godt til luer. No spørs det om folk orkar å tenkje på luestrikk no midt på sommaren.

Kong Audbjørn (ca 840-870) var ein småkonge som mest truleg holdt til på storgarden Myklebust. Han var konge over Firdafylket og du kan lese litt meir om han her.

Ein trur det er Audbjørn som ligg gravlagd i Rundehogjen på Nordfjordeid. Filmen Det brente skipet fortel meir om denne historia. Den kan du sjå i NRK Nett-tv her.Luebileta er tatt av Kristin Rødven Eide/ Fotografen Eide.

1 kommentar:

Monstermønster sa...

Så moro! Kjempestilig lue med kul fasong!