2/28/2010

Tantejakke

IMG_7386.JPG

...eller er det ei niese-jakke?

Eg har ikkje så lang erfaring i tante-faget, men det er vel kontakter det ute som kan lære meg opp :-) Førebels har eg tatt tanteoppgåvene såpass alvorleg at eg har komponert ein eigen Olivia-modell med marihøneknappar. Det såg litt svart ut ei stund, men det vart omtent som planlagt. No er det spennande å sjå om jakka passar.

2/27/2010

Ups...rekna feil

IMG_7375.jpg

Eg hadde eit mjukt, halvsirkelforma sjal i tankane, og fann eit nøste som passa perfekt: Iris frå Rauma ullvare i rett grønfarge.

Enkel strikke-matematikk er kanskje noko av det er brukar mest når eg strikkar utan mønster, men denne gongen skar det seg heilt. Eg stussa litt undervegs, men stolte på reknestykket. Resultatet vart ikkje heilt slik eg hadde sett for meg, dette vart ikkje ein halvsirkel. Trur eg må ha rota litt med radius og diameter eller gjølymt å dele sirkelen på to eller nåke heilt anna

Berre å rekke opp og rekne på nytt, og når sola skin så sterkt at eg kan sitte ute å rekke opp er det nesten kjekt å rekke opp mohair òg.

IMG_7377.JPG

2/22/2010

Avslørt

IMG_7372.JPG

Ja, Strikkemor(o) har rett. Ho har sett lua på ein annan person tidlegare. Dvs det var eigentleg prøvelappen, og det er ikkje alt som kjem på bloggen.

Eg tok utgangspunkt i den forrige prøvelappen då eg planla vindmøllehua, men gløymte at lua vil oppføre seg heilt anleis når ein strikkar med to (og tre) fargar på ein gong. Difor vart den fyrste lua alt for lita, eller eigentleg heilt perfekt til Ingebjørg.

...og duBedåre, her kan du lese litt meir om vindmøller.

2/21/2010

2/20/2010

No treng du ikkje fryse på øyrene

IMG_7315.JPG

Mannen min har venta veldig lenge på denne hua. Han har frose på øyene i heile vinter, og eg har lova og lova. No er hua endeleg ferdig og den er testa på skitur i sol og 6-7 minus. Han har gitt den terningkast fem, så der er nokre forbetringspunkt til neste gong.

...og ja, det er vindmøller denne gongen òg.

IMG_7312.jpg

2/07/2010

Skjørtefabrikk

IMG_7223.JPG

Det vart skjørtesøndag denne veka òg, men no meir av samlaband-typen. Ingebjørg og ei par veninner konstruerte skjørtemønster og teikna, men sidan stoffvalet var velur måtte mamma gjere det meste symaskinarbeidet.

Vi fekk til ein enkel modell med strikk i livet. At det er meir stas med sjølvsydde kle enn dei kjøpte er kjekt, men billegare er det ikkje. Heldigvis er det frameleis litt stoff i lageret, men på denne måtet varer det ikkje lenge. Eg får dessutan meir og meir lyst på overlock-maskin, men det er ikkje heilt gratis det heller.

IMG_7225.JPG

2/01/2010

Heilt eige skjørt

IMG_7179.JPG

Ingebjørg har sett lengselsfullt på symaskina i fleire år, men så lenge beina ikkje når ned til pedalen er det ikkje mykje vits. No er beina lange nok, i helga utvida ho garderoben med nytt skjørt.

Det måtte litt mammahjelp til, men ho teikna av og klipte ut mønster, teikna over på stoff, klipte ut stoff (og gløymte saummonn, men mamma trylla litt), festa saman med nåler, sydde i lag med mamma og strauk ned saumane. Neste steg er å sy noko heilt åleine. Nokon som har eit tips om nybyrjar-prosjekt?

Skjørtet er sydd i brun ullboucle. Mamma har sydd kjole i samme stoff, men den er ikkje heilt ferdig. Kanskje i kveld?

IMG_7177.jpgIMG_7172.jpg