7/27/2010

Jordmallows

Jordmallows

Vi feriera vidare med ein liten fjelltur til kvelds.

Ein av dessertane vart jordbær dekt med grilla marshmallows.

7/08/2010

Feriestrikk #1


I vinter tenkte eg at eg måtte hugse å strikke vottar til heile familien i sommar. Når vi akutt frys på fingrane tek eg meg ikkje tid til tynne pinnar og fin design.

Vottar er fint feriestrikk, og eg startar med vottar til meg sjølv :-). Luksusull frå Shetland og handspunne villsau-garn vert nok bra.

Lille trille


Eg har rydda litt i garnet og fann denne vesle fyren. Han var nesten ferdig, men var blitt gløymt under nokre kilo alpakka i minst fire år.

Ein liten time samansying og dekor, og så var han klar for eventyr. Skal snart flytte til ein annan liten fyr, tenkjer eg.

Mønsteret er Kate av Jess Hutchison. Meir av Jess her.

Skal snart dukke ned og finne eit gamalt strikketøy til. Har du sett kva du har i garnhaugen i det siste?

7/06/2010

Feriefleece

IMG_8634.JPG

Eg burde pakka og rydda og ordna, men sindan det snart er ferie er det tid for monstersaum igjen. Denne gongen vart det fleecegensrar til å trekke over seg på kjølige sommarkveldar. Fine og lette ferieplagg som til og med kan brukast som pute om det trengs.

Eg har ikkje sydd hettegansrar før, så eg utstyrte meg med fem meter fleece og SikkSakk-boka til May B. Langhelle og sette i gong. Ingen mønster vart fulgt heil, men dette er variasjonar over eit par. I tillegg sydde eg ein liten genser i str "Lite søskenbarn som skal vere med på ferie". Vi håper i alle fall at den passar.

IMG_8629.JPG

Gensrane er visst varme nok til sykkelturar òg. Vi skal reise til eit flatt og fint sykkel-land, så det passar godt at Iver akkurat har lært seg å sykle.