9/15/2009

Økologisk alpakka

IMG_5796

Viking garn har lansert økologisk alpakka i haust. Eg prøvde ein genser strikka i det garnet i vår, og vart litt frelst. Utruleg mjukt og godt.

No er ganget endeleg kome i butikken, så eg kjøpte nokre testnøster. Viss det held seg like godt som det ser ut for vert det ny genser i vinter. SIkkert til både meg og Ingebjørg. Eg har strikka ein liten prøvelapp, og garnet var svært godt å strikke med på pinne 6. Spørsmålet er om det vert for tungt sånn at ein genser i så tjukk alpakka vil sige. Erfaringar nokon?

5 kommentarer:

Frk.Badegakk sa...

Det så kjempelekkert ut! Herlige farger!

STRIKKEMOR(O) sa...

Eg har også kjøpt eit prøvenøste av dette garnet, men har ikkje funne ut kva eg skal lage av det enno. Det er utruleg mjukt, ja.

Guro sa...

Oi, det var gode nyheter!

Jeg har selv heklet et litt stort babyteppe i tynnere alpakke enn dette, og det ble litt tungt synes jeg, det forandret form alt etter hvilken ende jeg holdt det opp i... Men det blir kanskje ikke det samme med tykk alpakka? Ikke vet jeg!

Du, har du en nespresso-maskin? Syns jeg husker et innlegg om nespresso... Vurdere litt å kjøpe en, og er ute etter erfaringer (gode og dårlige!). Jeg må bare beklage hvis jeg husker fullstendig feil!!

i sa...

Hmmm, eg strikka en selbugenser i alpakka (pinne nr 4). Den har holdt seg fint, men vart litt sigen etter høljeregnet under Madonnakonserten i juli. So, den må nok tørkast liggande neste gong den utsettast for vatn. (Det var vel de mest vetige svaret eg kunne gje)

Brit Strikkenerd sa...

Hei: Takk for kommentar og at du vil være med på det store julegavkalenderlotteriet. Må straks notere med bak øret dette garnet fra viking, hørtes veldig bra ut:)